Wednesday, June 29, 2016

Tukar Tayar Estima Murah


Tayar kuda saya sudah xde "bunga", Sebagai persiapan balik raya, saya mesti tukar ke empat2 tayar sebelum balik travel jauh nun ke pasir mas kelantan. Agak jauh perjalannya dari Taman Melati ke Pasir Mas..dulu masa duk kat terengganu dekat ckit..huhu

Saya adela survey2 harga tayar kereta saya dekat mytayar.com dan paling murah boleh dapat RM380 tapi bengkelnya agak jauh dari Wangsa Maju. Tiba2 saya teringat ade satu kedai tayar kat Dataran Wangsa dekat dengan skolah anak saya. Lim Tayar nama kedai tu..

Kedai baru, visitor lounge agak selesa, ade TV, kids playarea and ade wifi. Harga siap installation (wheel balancing + alignment) utk 4 biji tayar adalah RM1590. harga tayar sahaja RM386/pcs...mula2 saya rasa agak mahal tapi bila di kira2 balik saya dapat harga murah sedikit sebab dapat gift, voucher Ikea RM50 dan diskaun utk balancing. End up saya bayar cash RM1450 dan dapat free gift baju & voucher RM50 ikea..

Hari ni saya baru baca review pasal Lim Tayar kat TTDI. bad rating..hmm harap2 saya x kena tipula..bila cek tayar pon tayar masih baru sb tayar tahun 2016..

Sekian

No comments:

Post a Comment

Penafian

Sebarang artikel atau entry blog ini adalah penulisan milik peribadi dan tidak mewakili mana-mana organisasi, pertubuhan atau pihak lain. Tidak dibenarkan mengambil, menggunakan dan mencetak isi kandungan blog kecuali dengan mendapat keizinan dari penulis ,

Follow by Email